Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост. С ДПС бавят съдебната реформа

Политика

ПП-ДБ: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост. С ДПС бавят съдебната реформа

ПП-ДБ: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост. С ДПС бавят съдебната реформа - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост, с ДПС бавят правосъдната реформа.

Това заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ пред журналсти в парламента.

“ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и можем да не получим пари по ПВУ. Всички законопроекти са внесени в комисии, но не са гласувани”, уточни Денков.

Денков обяви, че още в края на миналата година всички действия, които зависят от МС са направени и законопроектите са внесени в НС. Според него, за да бъде извършено второто плащане, трябва да бъде приет Законът за личния фалит, Правилата за работата на Комисия за противодействие на корупцията, Законът за защита на сигналоподателите и Пътната карта за климатична неутралност.

Той заяви, че правилата за работа на националната комисия за противодействие на корупцията за първи път са били изпратени на ЕК през октомври и от тогава досега върви кореспонденция, в която, според него ГЕРБ и ДПС не приемат част от изискванията, които осигуряват правилна работа на комисията. 

Бившият правосъден министър Атанас Славов обясни защо, според него, ГЕРБ и ДПС са пратили страната на избори. "Първо, за да запазят своите удобни места във ВСС и Висшия прокурорски съвет", каза той. Славов обяви, че изготвеният нов Закон за съдебната власт е предвиждал ясна и категорична деполитизация на парламентарното участие в двата органа.

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ППДБ, ГЕРБ, ПВУ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети